Scroll Top

Over mij

Bob Ross!  Wat heb ik daar veel aan te danken. Ik leerde “The Joy of painting met Bob Ross”  kennen toen ik voor een oudere dame zorgde. Zij keek naar het progamma op  TV  en ik keek mee…  Zo werden de Bob Ross momentjes voor mij een verademing in mijn drukke bestaan. Ik zocht een Bob Ross instructeur en die vond ik! Ik moest er wel een dik uur voor rijden maar het was het meer dan waard! Want Ad bleek niet alleen goed te kunnen schilderen, maar het ook goed over te kunnen brengen en dat is wel waar het om draait in lesgeven! Ik ging  happy accident, na happy accident vooruit!

De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat wat er op TV  zo simpel uitziet  toch niet altijd zo heel simpel blijkt te zijn …maar met Ad als de juiste happy accident leraar ging ook ik na de eerste workshop trots met een eigen gemaakt schilderij naar huis.  Na verloop van tijd ben ik zelf de opleiding tot Bob Ross instructeur gaan volgen. Zo haalde ik in 2008 mijn eerste CRI  certificaat om les te mogen geven in landschappen en zeegezichten. (CRI betekent Certified Ross Instructor ). Het werd een geweldige ervaring waarin ik ontdekte dat er nog veel meer happy accidents te maken vielen dan ik ook voor mogelijk had gehouden…In 2009 volgden de CRIF en CRIW certificaten voor Flowers en Wildlife. Uiteraard ook met de nodige….juist ja…..Happy accidents! Nu is het vast géén happy accident dat je dit leest, want je bent vast en zeker geïnteresseerd in schilderen volgens de Bob Ross  methode. Veel over Bob Ross staat al op internet, dus dat ga ik hier niet allemaal herhalen,  en de rest en waar het vooral om draait  vertel ik je graag!

Je kunt  bij mij vanaf  2 personen een Bob Ross workshop boeken. Noem je het dan nog steeds een Bob Ross workshop of zijn het dan semi privé lessen? Het maakt mij allang niet meer uit, het is de ervaring die telt !

Dus je mag het van mij  noemen zoals jij het ervaart! een Bob Ross sessie, workshop of les    We  regelen  een  Bob Ross sessie meestal telefonisch, wel zo makkelijk! Het maximaal aantal mensen is ongeveer 10 personen. Rolstoel afhankelijk bij mij kan het. Alleen dan wel op een andere lokatie dan mijn eigen atelier. Want de erfenis van Bob Ross is, dat het voor iedereen die het wil mogelijk moet zijn om te schilderen

Op mijn site staan slechts enkele voorbeelden, alles erop zetten heeft geen meerwaarde omdat de ervaring  mij heeft geleerd dat een bezoek aan mijn atelier nogal verslavend kan werken, omdat het vaak nog meer ideeën geeft! Tegen mensen die  niet meer kunnen kiezen zeg ik altijd. Je hoeft niet te kiezen wat je gaat schilderen. Je hoeft alleen te kiezen wat je het eerst gaat schilderen!

Omdat het niet voor iedereen is weggelegd een hele dag te kunnen schilderen, kan  elke workshop ook worden gevolgd in de vorm van lessen. Je schildert dan meestal met zijwieltjes.  Ik schilder je elke stap voor op mijn eigen canvas en ik help je  ook op jou canvas als dit nodig is. Denk hierbij aan een berg amputatie of een boom renoveren, of je hut even slopen …Voor deze zijwieltjes service vraag ik een meerprijs van 2,50 per uur. Zodra je kunt schilderen zonder dat ik je elke stap voor schilder, schroeven we de zijwieltjes er af… en ik kan het je vertellen…. Daarna is ‘t net als met fietsen…

Wat betreft de losse lessen: ik geef  aan maximaal 6  personen tegelijk les. De lessen zijn volledig in overleg en ook de onderwerpen kunnen verschillend zijn per persoon.  Soms schildert de ene een bosgezicht de ander een dier en weer een ander bloemen in één en dezelfde les. Dat is erg leuk want zo steek je ook wat op van andere technieken! Het gebruik van eigen kwasten en penselen is hierbij een pré. Ik verkoop ook Bob Ross materialen dus je hoeft er niet voor op stap.

Ben je op zoek naar  persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching voor een speciale  gelegenheid, zoals het schilderen van een mooi schilderij ter nagedachtenis aan een bijzonder persoon of gebeurtenis, dan ben je bij mij ook aan het juiste adres.

Verder is het goed om te weten dat ik  naast mijn Bob Ross passie van “schilderen met anderen”, ook enkele malen per jaar  een eigen schildersessie inplan. Dit doe ik  meestal door naar mijn atelier in Hongarije te gaan.

 

 

Happy painting and God bless my friend!

Gonny Rijsdijk  

06 2450 1233