Over mij

Bob Ross wat heb ik daar veel aan te danken! Ik leerde “The Joy of painting met Bob Ross”  kennen toen ik voor een oudere dame zorgde. Zij keek naar het progamma op  TV  en ik keek mee…  Zo werden de Bob Ross momentjes voor mij een verademing in mijn drukke bestaan. Ik zocht een Bob Ross instructeur en die vond ik!   Ik moest er wel een dik uur voor rijden maar het was het meer dan waard! Want Ad bleek niet alleen goed te kunnen schilderen maar het ook goed over te kunnen brengen en dat is wel waar het om draait in lesgeven! Ik ging  happy accident, na happy accident vooruit!

De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat wat er op TV  zo simpel uitziet  toch niet altijd zo heel simpel blijkt te zijn …maar met Ad van Geel als de juiste happy accident leraar ging ook ik na de eerste workshop trots met een eigen gemaakt schilderij naar huis. En ik kwam terug en boekte bij elke Bob Ross workshop nieuwe  resultaten.  Na verloop van tijd ben ik zelf de opleiding tot Bob Ross instructeur gaan volgen. Zo haalde ik in 2008 mijn eerste CRI  certificaat om les te mogen geven in landschappen en zeegezichten. (CRI betekent Certified Ross Instructor ). Het werd een geweldige ervaring waarin ik ontdekte dat er nog veel meer happy accidents te maken vielen dan ik ook voor mogelijk had gehouden…In 2009 volgden de CRIF en CRIW certificaten voor Flowers en Wildlife. Uiteraard ook met de nodige….juist ja…..Happy accidents! Nu is het vast géén happy accident dat je dit leest, want je bent vast geïnteresseerd in schilderen volgens de Bob Ross  methode. Veel over Bob Ross staat al op internet en de rest wat je niet weet vertel ik je graag!

Je kunt  bij mij vanaf  2 personen een Bob Ross workshop boeken. Noem je het dan nog steeds een Bob Ross workshop of zijn het dan semi privé lessen? Het maakt mij allang niet meer uit, het is de ervaring die telt en niet hoe je het noemt.

Dus je mag het van mij  een Bob Ross cursus , Bob Ross workshop, Bob Ross les, Bob Ross happy accidents, Bob Ross happy trees noemen! Ik noem het: HA.Bob Ross ( HA staat voor happy accident). We  regelen  een HA, Bob Ross sessie meestal telefonisch, wel zo makkelijk! Het maximaal aantal mensen is 8 personen. Rolstoel afhankelijk of zelfs bed afhankelijk bij mij kan het! Want de erfenis van Bob Ross is dat het voor iedereen die het wil mogelijk moet zijn om te schilderen

Op mijn site staan slechts enkele voorbeelden, alles erop zetten is niet mogelijk en de ervaring leert dat een bezoek aan mijn atelier vaak nog meer ideeën geeft…en tegen mensen die dan niet meer kunnen kiezen zeg ik altijd. Je hoeft niet te kiezen wat je gaat schilderen. Je hoeft alleen te kiezen wat je het eerst gaat schilderen!

Omdat het niet voor iedereen is weggelegd een hele dag te kunnen schilderen kan  elke workshop ook worden gevolgd in de vorm van les. Dit noem ik schilderen met zijwieltjes.  Ik schilder je elke stap voor op mijn eigen canvas en ik help je uiteraard ook op jou canvas als dit nodig is. Voor deze zijwieltjes service vraag ik een meerprijs van 2,50 per uur. Zodra je kunt schilderen zonder dat ik je elke stap voor schilder  schroeven we de zijwieltjes er af… en ik kan het je vertellen…. Daarna is ‘t net als met fietsen…

Wat betreft de losse lessen: ik geef  aan maximaal 6  personen tegelijk les. De lessen zijn volledig in overleg en ook de onderwerpen kunnen verschillend zijn per persoon. Een les kost €60.00 voor een dagdeel.  Soms schildert de ene een bosgezicht de ander een dier en weer een ander bloemen in één en dezelfde les. Dat is erg leuk want zo steek je ook wat op van andere technieken! Het gebruik van eigen kwasten en penselen is hierbij een pré. Ik verkoop ook Bob Ross materialen dus je hoeft er niet voor op stap.

Een cursus, privé lessen of persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching of een speciaal project zoals het schilderen van een mooi schilderij ter nagedachtenis aan een bijzonder persoon of gebeurtenis, of gewoon toch eerst een proefles? Het is allemaal mogelijk.

Wie weet maak jij binnenkort happy clouds, happy little trees en met een berg plezier hier en daar een happy accident!

Wil je iemand anders verrassen met een happy accident cadeaubon dan schilder ik er ééntje voor je ..…Vraag er gerust naar!

Gonny Rijsdijk  06 2450 1233

Happy painting and God bless my friend!